• Underkläder från ledande leverantörer
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
Fri frakt över 599:-

Certifieringar

OEKO-TEX MADE IN GREEN

     


I 75 år har Calida varit synonymt med hög kvalitet. Nu har detta fina Schweiziska företag tagit ytterligare ett steg på den inslagna vägen, med införandet av Made In Green by Oeko-Tex®.
Faktiskt är det Calida som har initierat denna certifiering tillsammans med Oeko-Tex. Calida är först ut och ännu så länge helt ensamma om denna stränga certifiering.

Textilier som bär Made in Green by Oeko-Tex® gröna etikett intygar att tillverkningen överensstämmer med kraven på strikt socialt ansvar, stränga ekologiska kriterier och att plaggen har testats mot skadliga ämnen.

Made In Green by Oeko-Tex® är för närvarande den strängaste märkning som finns. Den ger konsumenten möjlighet att spåra produktionsdetaljer längs hela leveranskedjan, hela vägen tillbaka till råvarorna. Made In Green by Oeko-Tex® är en produktmärkning för säkert och hållbart producerade färdiga plagg.

Specifikt innbär det att produkterna:

  • är tillverkade uteslutande av material som testats enligt Oeko-Tex® Standard 100 avseende skadliga ämnen
  • är tillverkad i miljövänliga anläggningar
  • tillverkas på säkra och socialt ansvarstagande arbetsplatser

Vill du veta mer?
Alla produkter märkta med etiketten Made In Green by Oeko-Tex® har ett unikt produkt-id (QR Code) som du scannar för att spåra hela produktkedjan.

Näckrosen är som ni förstår stolt återförsäljare av Calida!


OEKO-TEX STANDARD 100

Oeko-Tex Standard 100 är ett globalt enhetligt provnings- och certifieringssytem för textila råvaror. Systemet utvecklades i början av 1990-talet som en reaktion på konsumenternas och allmänhetens behov av textilier som är ofarliga för hälsan. Alla material, från garn, sytråd, broderier och märkning genomgår mycket noggrann testning mot farliga substanser. Ju intensivare hudkontakt produkten har (t.ex underkläder), desto strängare humanekologiska krav måste uppfyllas. Godkänt provade produkter får förses med Oeko-Tex etikett. 


© Näckrosen