• Underkläder från ledande leverantörer
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Swish
Fri frakt över 599:-

Cotton


Calida premium bomull är bomull i toppkvalitet som  kännetecknas av jämnt utseende och mycket mjuk känsla. Calidas premium bomull är lättskött, hållbar och naturligt vacker.


Pimabomull

Större delen av Calidas bomullsplagg görs av Pimabomull. Pimabomull en bomull som skördas för hand i främst syd- och centralamerika. Dess egenskaper är långa fibrer och färre orenheter. Pimabomull kallas många gånger för världens bästa bomull då den är mjuk och slitstark, vilket bidrar till längre livslängd. Den jämna fina fibern samt styrkan bidrar till att produkterna blir varmare samt behåller passform. Namnet Pima har den ärvt efter Pima-Indianerna  som odlade och handplockade denna bomull. En process som utförs än i dag. Pimabomull innehåller färre föroreningar än bomull som odlas i andra delar av världen. Därför är den perfekt för känslig hud. En organisation som arbetar med nord- och centralamerikansk Pima är det amerikanska icke vinstdrivande bomullsföretaget Supima (läs mer nedan).

Extra långa handplockade fibrer
Supermjuk yta
Extra slitstarkt
Innehåller färre föroreningar
Bra för känslig hud

Supima bomull

Företaget Supima grundades 1954, för att främja kvaliteten hos den amerikanska Pimabomullen. Företaget jobbar nära stora bomullsindustrier och myndigheter för att försäkra en rättvis och hållbar miljö för bomullsodlarna. En hållbar utveckling är något som Supima arbetar mycket för, då bomull genom tiderna har varit en naturlig, förnyelsebar och biologiskt nedbrytbar fiber.

Swiss+Cotton

Plagg med Swiss+Cotton stämpel är plagg som garanterat har tillverkats av den högsta kvaliteten på bomull i hela förädlingskedjan, vilket endast 3% av världens bomullsproduktion har. Schweiziska företag har med sina hårda sociala-, miöljömässiga- samt tekniska standarder skapat bomullsprodukter som inger förtroende och klart mervärde för både konsumenter, producenter samt licenstagare. För att få bära denna märkning måste en mängd kriterier uppfyllas, bl.a att 67 % av produktionen sker i Schweiz.

Schweizisk kvalitetsstämpel
Större delen av produktionen sker i Schweiz
Superfin mjuk och skön kvalitet


Mercericerad bomull

Mercericering utförs på bomullsfibrer för att ge ökad styrka, glans och för att förbättra färgupptagningsförmågan. Denna process är döpt efter upphovsmannen John Mercer och kallas även för att "pärla bomull". Det färdiga resultatet blir glansigt och skimrande men även betydligt starkare än vanlig bomull. Då bomull av långa fibrer är bättre att mercericera än korta, är bland annat Pimabomull att föredra för denna behandling.

Ger ökad styrka och glans
Fin färgåtergivning


© Näckrosen Underkläder